دکتر علیرضا ابیانه

ورزش بعد از عمل بینی

ورزش بعد از عمل جراحی بینی

ورزش بعد از عمل بینی

یکی از سوالات متداولی که اغلب افراد پس از جراحی بینی مطرح می کنند، زمان شروع فعالیت های بدنی از جمله ورزش است. بدون شک انجام هر نوع تحرک و فعالیت جسمی پس از هر عمل مجاز نیست و بدن نیاز به بازیابی توان خود را با توجه به نوع عمل دارد. به طور کلی، جراحان توصیه می کنند که حداقل بین 3 تا 4 هفته از انجام هر نوع فعالیت بدنی خودداری کنید. ما در این مقاله قصد داریم به بایدها و نبایدهای ورزش بعد از عمل بینی بپردازیم، لذا تا انتها همراه ما باشید.

ورزش و عمل بینی

بهترین زمان برای ورزش بعد از عمل بینی

به واسطه اعمال تغییرات در حین جراحی بینی و بیهوشی، بدن نیاز به استراحت کافی برای بازگشت به شرایط قبل از عمل را دارد. از طرفی اجتناب از فعالیت های سنگین به مدت یک ماه، از مراقبت های بعد از جراحی بینی به شمار می رود. چرا که افزایش فعالیت های بدنی مانند ورزش بعد از عمل بینی می تواند سبب بروز افزایش تورم و خونریزی بعد از عمل شود.

اگر چه تورم و کبودی از عوارض موقت این عمل است، اما تشدید آن می تواند بر نتیجه عمل اثرات منفی ایجاد کند. به همین علت اکثر پزشکان توصیه می کنند که حداقل 3 تا 4 هفته از انجام فعالیت های بدنی که ضربان قلب و گردش خون شما را افزایش می دهد، خودداری کنید. اگر چه ورزش های سبک مانند پیاده روی در مدت زمان کوتاه و آرام بلامانع است، اما بهتر است پیش از شروع هر فعالیتی با پزشک خود مشورت کنید. همچنین همیشه به علائم و نشانه های بدن خود توجه کنید. اگر در هنگام ورزش درد یا ناراحتی احساس می کنید، از ورزش خود دست کشیده و به پزشک خود مراجعه کنید.

ورزش های ممنوع بعد از عمل بینی

بعد از عمل بینی، بهتر است از ورزش های شدید خودداری کنید تا احتمال خونریزی و التهاب را کاهش دهید. همچنین، از ورزش هایی که به تنفس شما فشار می آورند و ایجاد تعرق زیاد می کنند نیز باید متوقف شود. از جمله ورزش هایی که باید به مدت 1 تا 3 ماه (یا حتی بیشتر) پس از عمل بینی اجتناب شود، عبارتند از:

  • ورزش های شدید و قوی مثل دویدن
  • بدنسازی با وزنه برداری بعد از عمل بینی
  • قرار گرفتن در حالت خمیده برای مدت طولانی مثل یوگا
  • ورزش های هوازی مانند ایروبیک
  • ورزش هایی که نیاز به تنفس شدید دارند مانند شنا
  • ورزش های گروهی و توپی مانند فوتبال، بسکتبال و والیبال
  • ورزش های رزمی و مبارزات تن به تن مانند بوکس
یوگا و عمل بینی

یوگا بعد از عمل بینی

بعد از عمل بینی، برخی از حرکات یوگا مانند خم شدن به سمت جلو و حرکات نمایشی ممکن است باعث بیشتر شدن تورم شود. لذا بهتر است از انجام حرکاتی مانند آساناسانا، تاداسانا، سواناسانا و موارد دیگر که نیاز به پایین بردن سر دارند، خودداری کنید. اگر می خواهید پس از عمل بینی به ورزش یوگا برگردید، بهتر است با پزشک خود مشورت کنید. شاید پزشک شما اجتناب از ورزش یوگا را به مدت چند هفته یا چند ماه پیشنهاد کند.

شنا بعد از عمل بینی

شنا از جمله ورزش هایی است که باید به مدت 3 ماه از آن خودداری شود. اگرچه ممکن است پس از 4 تا 6 هفته مجاز به شنا کردن باشید، اما معمولا به دلیل وجود زخم های بینی و احتمال بروز عفونت این مدت طولانی تر می شود. لازم به ذکر است حتی اگر پزشک اجازه شنا به شما دهد، اما باید به مدت 6 ماه از شیرجه زدن در استخر اجتناب کنید. توصیه می شود اگر به شکل حرفه ای ورزش شنا و شیرجه را انجام می دهید، قبل از عمل بینی با پزشک مشورت کنید.

ایروبیک بعد از عمل بینی

ایروبیک از جمله ورزش های هوازی است که اغلب ضربان قلب و میزان گردش خون را افزایش می دهد. لذا توصیه می شود ورزش هایی مانند ایروبیک که نیاز به پریدن، دویدن و کشش است به مدت یک ماه متوقف شود. پس از یک ماه می توانید 25 درصد از فعالیت خود را با مشورت پزشک انجام داده و پس از 3 ماه فعالیت کامل خود را با رعایت دستورالعمل های پزشک ادامه دهید. توجه داشته باشید که ورزش بعد از عمل بینی نباید نتیجه عمل را تغییر داده و عوارض جدی برای فرد ایجاد کند.

عوارض ورزش بعد از عمل بینی

عوارض ورزش بعد از عمل بینی ممکن است شامل خونریزی، ورم، درد، تورم و عفونت باشد. علاوه بر این، احتمال باز شدن بخیه های بینی، ایجاد گوشت اضافه و باقی ماندن جای زخم از دیگر عوارض ورزش بعد از عمل بینی است. پس از عمل بینی بهتر است به مدت حداقل 3 تا 4 هفته فعالیت بدنی شدید را محدود کنید. همچنین، باید از وزن های سنگین و تمریناتی که فشار زیادی به بینی و صورت وارد می کنند، خودداری کنید. شما می توانید با مشورت پزشک، برنامه ورزشی مناسبی برای دوران بهبودی پس از عمل بینی داشته باشید.

پیاده روی بعد از عمل بینی

ورزش های مجاز بعد از عمل بینی

به طور کلی، در هفته اول بهتر است هیچ فعالیت بدنی نداشته و تنها پس از چند روز برای مدت کوتاهی قدم های آرام برای بازتوانی بدن انجام دهید. به طور کلی پیاده روی آرام و ملایم پس از عمل بینی بلامانع است، به شرطی که ضربان قلب افزایش پیدا نکند.

همچنین، شما باید تلاش کنید تا جلوی ضربه به صورت خود را هنگام انجام فعالیت های روزمره بگیرید. در ماه اول تنها پیاده روی با حرکت ملایم مجاز بوده و سایر ورزش ها باید متوقف شود. از ماه دوم با مشورت پزشک می توانید ورزش هایی که احتمال ضربه و آسیب به بینی را ندارد، آغاز کنید.

پیاده روی بعد از عمل بینی

پیاده روی می تواند از اولین فعالیت های روزانه پس از استراحت باشد. اما باید به میزان تلاش برای پیاده روی دقت کرد و در صورت لزوم، مسافت را کم کرد. همچنین، در محیط هایی که هوای آلوده دارند (مانند محیط های شلوغ و پر تردد) نباید این ورزش انجام شود. علاوه بر این، پیاده روی در محیط های خشک و گرم، مانند صحرا، نیز باید محدود شود. در مجموع، پیاده روی بعد از عمل بینی باید تحت نظر پزشک باشد تا بهترین نتیجه را برای شما به دست آورید.

توصیه پایانی

ورزش بعد از عمل بینی باید حداقل به مدت 3 هفته متوقف شود، اما این به معنای استراحت مطلق نیست. در حقیقت بیمار می تواند پس از چند روز استراحت کامل با قدم های ملایم فعالیت خود را آغاز کند. پیاده روی بعد از عمل بینی باید با دقت و هوشمندانه انجام شود و گردش خون افزایش پیدا کند.

به طور کلی، بعد از عمل باید از فعالیت هایی که به نوعی باعث افزایش فشار خون و ضربان قلب می شود، پرهیز کرد. در پایان توصیه می شود قبل از اقدام به عمل به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کرده و برای شروع ورزش بعد از عمل بینی با او مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دو × 5 =

مطالب مرتبط