Search
Close this search box.

عوارض عمل بینی

عوارص عمل بینی

عوارض عمل بینی چه عوارضی هستند؟ این عوارض ماندگار هستند؟ چطور می‌توان از بروز عوارض پس از جراحی بینی پیشگیری کرد یا آن‌ها را درمان نمود؟ جراحی‌های زیبایی صرفا باعث زیبایی نمی‌شوند بلکه ممکن است عوارضی را هم به دنبال داشته باشند. عمل بینی هم یکی از همین جراحی‌ها است. در طول روند بهبودی جراحی بینی ممکن است فرد بیمار با مشکلات و خطرات جراحی بینی دست و پنجه نرم کند. درد، تورم، گرفتگی بینی، اختلال در تنفس، کبودی و خیلی عارضه دیگر پس از این عمل ایجاد می‌شوند. در ادامه می‌خواهیم در مورد شایع‌ترین عوارض بعد از جراحی بینی و راه‌های پیشگیری و درمان این عوارض صحبت کنیم.

نارضایتی از عمل بینی یا رینوپلاستی چه زمانی اتفاق می‌افتد؟

موضوع بسیار مهمی که در بحث عوارض عمل بینی باید به آن بپردازیم، نارضایتی پس از این عمل است. ممکن است شما به عنوان متقاضی عمل بینی از نتایج این جراحی ناراضی باشید. این به دلیل وجود عوارض بلند مدت عمل بینی است. چرا که برخی از این عوارض مدتی بعد از عمل خود را نشان می‌دهند. عوارضی همچون کج شدن نوک بینی، بالا رفتن بیش از حد نوک بینی، افتادگی نوک بینی، نامتقارن شدن بینی، بدشکلی بینی و نکروز و فرو رفتگی پره بینی همگی باعث می‌شوند که یک فرد از نتایج این جراحی ناراضی باشد.

شایع‌ترین عوارض بعد از عمل بینی

عوارض عمل بینی به دو نوع عوارض کوتاه مدت و بلند مدت تقسیم می‌شوند. عوارض کوتاه مدت پس از مدتی از بین می‌روند اما عوارض بلند مدت به جسم بیمار آسیب وارد می‌کنند‌ و در دراز مدت همراه او هستند. شایع‌ترین خطرات عمل بینی عبارتند از:

+ درد و ورم: به دلیل این که در جراحی بینی غضروف‌ها دستکاری شده و اصلاح می‌شوند، ممکن است بافت بینی تورم داشته باشد و درد بگیرد. درد و تورم بینی هم ۳ یا ۴ روز پس از عمل از بین خواهد رفت، پس جای نگرانی ندارد.

+ کبودی: کبود شدن بافت بینی از دیگر عوارض کوتاه مدت جراحی بینی به شمار می‌آید. بسته به نوع جراحی شما، مدت زمان بروز این عارضه متفاوت است. ممکن است در یک بیمار یک هفته و در بیمار دیگر تا ده روز کبودی وجود داشته باشد.

+ جای بخیه: افرادی که رینوپلاستی را به روش باز پشت سر گذاشته باشند، قطعا با مشکل جای بخیه مواجه خواهند شد. جای بخیه عمل بینی با استفاده از پمادهای موضعی کاملا برطرف می‌شود.

+ تیرگی و ورم زیر چشم: جراحی بینی با اعصاب چشم شما در ارتباط نخواهد بود. پس روی بینایی اثر چندانی ندارد زیرا ممکن است باعث تورم بعد از عمل بینی و کبودی اطراف چشم بشود. این عارضه که شایع‌ترین عوارض عمل بینی هم به شمار می‌آید، ممکن است باعث نشت خون شده و کبودی را به وجود بیاورد. این کبودی پس از مدتی از بین خواهد رفت.

+ عفونت و خونریزی: همچنین اگر بیمار به نکات مراقبتی قبل و بعد از عمل توجه نداشته باشد، با عفونت و‌ خونریزی مواجه خواهد شد.

+ حساسیت به داروی بیهوشی: این خطر جراحی بینی برای همه نیست اما ممکن است در برخی از متقاضیان به وجود بیاید.

سایر عوارض این جراحی عبارتند از:

  • باریک شدن بیش از حد پل بینی
  • انسداد مجاری هوایی
  • تهوع و استفراغ
  • کوچک شدن سوراخ بینی
  • هماتوم
  • تنگی دریچه بینی
  • سوراخ شدن سپتوم
  • اسکار مخاطی و کولومولار

آیا عوارض بعد از جراحی بینی ماندگار است؟

باید توجه داشت که عوارض عمل بینی همیشه ماندگار نیستند و بلافاصله پس از این که دوران نقاهت شما به پایان برسد، از بین می‌روند. البته این در مورد عوارض کوتاه مدت این جراحی صدق می‌کند. خطرات عمل بینی اگر از نوع بلند مدت باشند، ممکن است بیماری‌های جدی مثل اختلال در تنفس را به وجود بیاورند.

عوارض عمل بینی ممکن است کم یا زیاد شوند اما در هر فردی به گونه‌ای بروز می‌کنند. به همین دلیل در مواقعی قابل درمان هستند و در مواردی قابل درمان نیستند. با این حال، برخی از مهم‌ترین راهکارها برای درمان عوارض عمل بینی عبارتند از:

1.استراحت

2.رژیم غذایی مناسب

3.استفاده از پماد و کرم

4.استفاده از قرص آناهیل برای برطرف کردن مشکلات عمل بینی

5.مراجعه به پزشک

6.استفاده از کمپرس یخ

7.عدم ‌دویدن و انجام ورزش‌های سنگین

پیشگیری از عوارض عمل بینی

روش‌های پیشگیری از عوارض جراحی بینی

بعد از این که شما بینی خود را جراحی کردید، ممکن است راهکار خاصی برای درمان عوارض ناشی از این عمل وجود نداشته باشد. به همین دلیل می‌توانید با نکات پیشگیری تا حدودی از بروز عوارض جراحی بینی جلوگیری کنید. آن‌ها عبارتند از:

  • از کمپرس‌های آب سرد و آب گرم برای کم کردن تورم و کبودی ناشی از عمل بینی استفاده کنید‌
  • برای کاهش دادن مشکلات عمل بینی می‌توانید از پزشک خود مشورت بگیرید. اغلب پزشکان برای بیماران خود داروهای مسکن تجویز می‌کنند‌ مصرف این داروها سر وقت و در دوره‌های زمانی منظم پیشنهاد شده است.
  • بهتر است از فین کردن بعد از عمل بینی خودداری کنید‌ و تا جایی که امکان دارد، سر خود را بالا نگه دارید.
  • فعالیت جسمی تا رسیدن به دوران بهبودی پس از عمل ممنوعیت دارد. مسواک زدن هم باید با ملایمت انجام شود و فرد بیمار از خوردن غذاهای سفت خودداری کند.
  • تا ۱۰ روز بعد از عمل از مقاربت جنسی خودداری نمایید.
  • تا زمانی که پزشک صلاح دانست می‌بایست گچ روی بینی شما باقی بماند. این گچ نباید مرطوب شود. قبل از برداشتن گچ هم نباید زیاد دوش بگیرید. برای پانسمان بینی با پزشک مشورت کنید یا زیر نظر پزشک باشید.

سخن پایانی

در این مطلب در مورد عوارض عمل بینی صحبت کردیم. جراحی بینی یک جراحی پرطرفدار است و مانند هر عمل دیگر خطرات و مشکلاتی هم دارد. بیماران با توجه به راه‌های پیشگیری و درمان می‌توانند این عوارض را کاهش دهند. عوارضی همچون درد و تورم و ملودی و عفونت و خونریزی کوتاه مدت هستند اما عوارضی مثل بد فرمی بینی یا نامتقارن بودن آن، بلند مدت هستند  و باید زیر نظر پزشک درمان شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

8 + چهار =

مطالب مرتبط