Search
Close this search box.

رژیم غذایی پس از عمل بینی

رژیم غذایی بعد از جراحی بینی

یکی از نکات مهم در خصوص مراقبت های بعد از عمل زیبایی بینی (رینوپلاستی)، رعایت اصولی رژیم غذایی پس از عمل بینی است. بحث تغذیه برای پشت سر گذاشتن دوره نقاهت اهمیت بسیار زیادی دارد. به این ترتیب به منظور پیشگیری از عواقب جانبی و بروز مشکلات خاص توصیه های پزشک را مد نظر قرار دهید. حال سوال اینجاست که بعد از عمل بینی چی بخوریم؟ آیا جویدن غذا بعد از عمل بینی مضر است؟ آیا امکان خوردن برنج بعد از عمل بینی وجود دارد؟ به منظور آشنایی با شرایط تغذیه بعد از عمل بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

رژیم غذایی بعد از جراحی بینی

در روز اول عمل بینی چی بخوریم؟

از متداول ترین سوالاتی که بیماران مطرح می کنند این است که بعد از عمل بینی کی غذا بخوریم؟ بهتر است بدانید، در 2 ساعت ابتدایی پس از جراحی بینی توصیه می شود که هیچ موادغذایی یا نوشیدنی میل نشود. این امر موجب پیشگیری از تهوع و استفراغ به علت داروهای بیهوشی می شود. پس از آنکه دو ساعت از اتمام جراحی گذشت، می توانید خوردن مایعات را شروع نمایید. تا ۶ ساعت فقط نوشیدنی های غیر ترش (نظیر آب آشامیدنی، آب نارگیل، آب آلوورا یا آب آناناس) مصرف کنید. در عرض ۱۸ ساعت بعدی می توانید غذاهای آبکی و نیمه جامد (مانند سوپ، آش، فرنی، شیر برنج و غیره) مصرف نمایید. زمانی که ۲۴ ساعت از شروع خوردن و آشامیدن گذشت می توانید غذای نرم معمول منزل نظیر برنج و خورشت، گوشت یا مرغ پخته و له شده، نان تیلیت شده، کته ماست و موادغذایی نرم را آغاز نمایید.

رژیم غذایی مناسب بعد از عمل بینی

به طور کلی، یک رژیم غذایی سالم پس از عمل بینی شامل مواد مغذی است که بتواند انرژی از دست رفته بدن را بازیابی کرده و در عین حال زخم های ایجاد شده را به سرعت بهبود ببخشد. اکثر متخصصان بر این باورند که علاوه بر مصرف مواد مغذی باید از خوردن برخی مواد غذایی بعد از عمل بینی اجتناب کرد. مهمترین نکاتی که باید در خصوص تغذیه بعد از جراحی بینی رعایت شود، به شرخ زیر است:

مصرف غذاهای نرم

توصیه می شود در دو روز اول پس از جراحی بینی از مصرف غذاهایی که نیاز به جویدن دارند، اجتناب کنید. جراح به شما توصیه می کند که بعد از جراحی از غذاهای نرم استفاده کنید. در دو روز اول احتمالاً باید غذاهایی مانند بلغور جو دوسر، فرنی، سوپ مرغ، سیب زمینی پخته یا پوره شده یا سبزیجات پخته بخورید. اسموتی های نیز می توانند انتخاب مناسبی باشند، زیرا اسموتی ها حاوی انواع میوه ها و سبزیجات مغذی هستند و می توانند انرژی شما را افزایش دهند.

مصرف مواد غذایی فیبردار

اگرچه به مصرف موادغذایی نرم پس از عمل بینی تاکیده شده است، اما برای پیشگیری ازیبوست در چند روز اول باید مقدار مناسبی فیبر در رژیم غذایی پس از عمل بینی گنجانده شود. به طورکلی، یبوست پس از جراحی به دلیل ترکیبی از داروهای تجویز شده، حرکت نکردن به اندازه معمول و رژیم غذایی محدود شایع است. به همین علت مصرف موادغذایی سرشار از فیبر مانند انواع توت ها و هلو، 48 ساعت پس از جراحی می تواند مفید باشد. همچنین، مصرف مواد غذایی مانند بلغور جو دوسر، سبزیجات بسیار خوب پخته شده مانند هویج و نان های غلات کامل منابع خوبی از فیبر هستند که از ایجاد یبوست جلوگیری می کنند.

مصرف غذاهای ضد التهاب

تورم التهاب یکی از شایع ترین عوارض جراحی بینی است. اگرچه معمولاً در هفته های اول کاهش می یابد، اما می توانید با مصرف غذاهای ضد التهابی آن را تا حد زیادی از بین ببرید. برخی از مواد غذایی که التهاب و تورم بینی را کاهش می دهند، عبارتند از:

  • روغن زیتون
  • گوجه فرنگی
  • سبزیجات برگ سبز
  • ماهی های چرب مانند ماهی تن، ساردین و سالمون
  • میوه هایی مانند آناناس، پرتقال، توت ها و گیلاس

مصرف موادغذایی سرشار از پروتئین

جراحی بینی یک روش تهاجمی است که با بیهوشی عمومی و تغییرات گسترده در ساختار بینی انجام می شود، بنابراین زخم هایی بر جای می گذارد. این زخم ها که معمولاً در اطراف بینی باقی می مانند ممکن است به سرعت بهبود نیابند. یک راه آسان برای تسریع در بهبود این زخم ها، مصرف غذاهای غنی از پروتئین است. پروتئین نقش موثری در بهبود زخم و ترمیم بافت های آسیب دیده دارد. از مهمترین مواد غذایی سرشار از پروتئین می توان به لوبیا، تخم مرغ، مرغ، گوشت قرمز، شیر و غذاهای دریایی اشاره کرد.

اجتناب از مصرف الکل و کافئین

بهتر است از نوشیدنی‌های الکلی و نوشیدنی‌های کافئین‌دار، مانند قهوه یا نوشابه، تا چند روز بعد از عمل خودداری کنید. الکل یک رقیق کننده خون است و می تواند خطر خونریزی بعد از جراحی را افزایش دهد. همچنین خطر هماتوم یا تجمع خون در زیر پوست را افزایش داده و می تواند تورم را بدتر کند. کافئین نیز می تواند فشار خون را افزایش داده و برای برخی از بیماران مشکل ساز باشد. به طور معمول جراح جراح به شما توصیه می کند که تا چه مدت باید از مصرف الکل و مواد کافئین دار مانند قهوه باید خودداری کنید.

اجتناب از مصرف غذاهای شور

همان طور که مصرف برخی غذاها خاصیت ضد التهابی داشته و تورم را کاهش می دهند، از طرفی برخی موادغذایی مانند نمک می توانند باعث افزایش التهاب شوند. برای کاهش تورم بعد از عمل توصیه می شود از مصرف غذاهای شور مانند خیارشور، ترشی، چیپس، پفک و سایر تنقلات نمکی خودداری کنید، زیرا آب را جذب کرده و ورم را افزایش می دهد. همچنین، مصرف مواد غذایی حاوی مواد نگهدارنده نظیر سوسیس، کالباس، همبرگر، فست فود، کنسروها و غذاهای صنعتی آماده اجتناب کنید.

اجتناب از جویدن غذاهای سفت

همان طور که اشاره شد، در هفته های اول بهتر است غذاهای نرم، آبکی و نیمه جامد مصرف شود. خوردن غذاهای سفت که نیاز به جویدن زیاد دارند، ممکن است به بینی فشار وارد کرده و تورم بینی را افزایش دهد. به همین علت مصرف غذاهای سفت نظیر ساندویچ، کباب، ته دیگ و سایر موادغذایی سفت خودداری نمایید تا ازسرعت کاهش تورم کاسته نشده و یا افزایش تورم بیشتر نشود.

کلام آخر

جراحی زیبایی بینی از جمله عمل هایی است که نه تنها انتخاب جراح خوب بینی اهمیت دارد، بلکه مراقبت های بعد از عمل بینی می تواند در نتیجه نهایی عمل موثر باشد. نوع تغذیه و رژیم غذایی پس از عمل بینی یکی از مهمترین مواردی است که باید باتوجه به دستورالعمل های پزشک جدی گرفته شود. رعایت نکات توصیه شده در خصوص تغذیه بعد از عمل بینی به جسم بیمار نیرو بخشیده و به تسریع در روند بهبودی کبودی ها و التهابات کمک می کند. به همین علت توصیه می شود تذکرات پزشک خصوص تغذیه بعد از جراحی بینی را جدی گرفته و مصرف غذاهای سالم را فراموش نکنید.

مطالب مرتبط