دکتر علیرضا ابیانه
Search
Close this search box.

تورم بعد از عمل بینی

ورم بینی بعد از عمل

رینوپلاستی یکی از رایج ترین جراحی های پلاستیک چه در بین خانم ها و چه آقایان است، به خصوص که علاوه بر عیوب ظاهریف بسیاری از مشکلات عملکردی را نیز برطرف می کند. علیرغم مزایای این عمل، نمی توان منکر عوارض کوتاه مدت این جراحی شد. ورم یکی از شایع ترین عوارض موقت این عمل به شمار می رود که پس از چند ماه برطرف خواهد شد. اما سوال اینجاست که علت تورم بعد از عمل بینی چیست؟ برای کاهش ورم بینی چه کنیم؟ چه راهکارهایی برای درمان سریع ورم بینی وجود دارد؟ به منظور آشنایی بیشتر با علل و راه های کاهش تورم بعد از عمل بینی تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

تورم بینی بعد از عمل

ورم بعد از عمل بینی چقدر طول میکشد؟

تورم بعد از جراحی بینی یک اتفاق رایج در مرحله بهبودی است که از 2 هفته تا 3 ماه طول می کشد. این ورم به طور قابل توجهی با ناپدید شدن تدریجی انجام می شود و جای نگرانی ندارد. ناپدید شدن کامل ممکن است پس از 6 ماه یا یک سال کامل حاصل شود، زیرا تورم پس از هفته های اول عمل همچنان وجود دارد و سپس به تدریج در هفته های بعد کاهش می یابد.

علت ورم بعد از عمل بینی چیست؟

علت ورم بعد از عمل بینی، معمولاً نتیجه استفاده از تکنیک باز در انجام جراحی بینی است که در آن برش هایی در قاعده بینی و تیغه بینی ایجاد می شود. همچنین یکی از مهم ترین دلایل تورم بینی از داخل، برداشتن استخوان های بینی است، همانطور که در عمل کوچک کردن بینی و برداشتن برجستگی ها اتفاق می افتد. از دیگر دلایل ورم بینی می توان به تجمع خون در زیر پوست در روزهای بعد از عمل اشاره کرد. به همین دلیل برای فشار دادن پوست بینی و پیشگیری از تورم تا حد امکان آتل بینی گذاشته می شود.

انواع تورم بینی بعد از عمل

به طورکلی، ورم بعد از عمل بینی به سه دسته تورم پوست، ورم کاذب (حافظه پوست) و فیبروز قابل تقسیم است که در ادامه به بررسی هر یک از آن ها خواهیم پرداخت:

تورم پوست بینی بعد از عمل

این تورم بعد از جراحی ناشی از بلند شدن پوست از روی اسکلت بینی در حین عمل جراحی و همچنین، دستکاری های ناشی از عمل است. تورم پوست از نوع افزایش مایع بین سلولی بوده و یک واکنش التهابی برای ترمیم ناحیه ضربه دیده است. این نوع ورم زودتر از سایر انواع تورم های بعد از عمل بینی فروکش کرده و معمولا حدود یک الی سه ماه به طول می انجامد.

توجه داشته باشید، هر چقدر پوست بینی ضخیمتر باشد، تجمع مایع بین سلولی در آن بیشتر بوده و مدت بیشتری طول می کشد تا تورمش برطرف گردد. به عنوان مثال ورم بینی گوشتی پس از جراحی به دلیل ضخامت بالای پوست بیشتر از بین های استخوانی است. رعایت مراقبت های بعد از عمل گاهی موثر واقع نمی شود و ممکن است پزشک تزریق کورتون به بینی را برای کاهش تورم تجویز کند.

ورم کاذب

این نوع تورم بعد از عمل بینی به مدت طولانی تری باقی می ماند. آنچه در حین جراحی زیبایی بینی اتفاق می افتد شامل کوچک تر کردن اسکلت بینی و در نتیجه اضافه آمدن پوست نسبت به اسکلت جدید است. هر چقدر بینی قبل از عمل بزرگتر باشد مقداری که باید از استخوان و غضروف بینی برداشته شود بیشتر است و در نتیجه ورم کاذب بعد از عمل بیشتر خواهد بود و بیشتر نیز به طول خواهد انجامید.

همچنین هر چقدر پوست بینی ضخیمتر باشد (بینی گوشتی تر باشد) قابلیت ارتجاعی آن کمتر بوده و نتیجتا تورم بینی برای مدت بیشتری پا بر جا خواهد ماند. این نوع تورم از نه ماه تا دو سال (بطور متوسط یک سال) به طول می انجامد. کمک به بهبود این نوع ورم مستلزم استفاده مرتب از چسب بینی در ماه های اول پس از عمل است.

فیبروز

درصورتیکه تورم بطور کامل برطرف نگردد، نوعی از ورم گسترش می یابد که فیبروز نامیده می شود که در زبان محاوره به اشتباه به آن گوشت اضافه هم می گویند. هرچند فیبروز ممکن است در درازمدت کاهش یابد، اما احتمال دارد که هرگز برطرف نشود. در چنین مواردی با تزریقات مکرر موضعی کورتیکواستروئید (تریامسینولون موضعی) در درون فیبروز سعی در برطرف کردن آن می نمایند.

اگر چنین فیبروزی با تزریقات مکرر کورتیکواستروئید موضعی یا همان کورتون هم درمان نشود، جراحی ثانویه بینی یا ترمیمی توصیه خواهد شد. این وضعیت بندرت رخ می دهد، اما احتمال بروز آن معمولا به دلیل انعطاف پذیری اندک و ضخامت زیاد پوست در بینی های گوشتی بیشتر از جراحی بینی استخوانی است.

کاهش ورم بعد از جراحی بینی

کاهش سریع ورم بینی بعد از عمل

نکاتی وجود دارد که در کاهش سریع ورم بینی بعد از جراحی و تسریع در غلبه بر آن تا حد زیادی به شما کمک می کند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • استفاده از کمپرس یخ فقط در روزهای اول جراحی و قرار دادن کیسه یخ روی گونه ها می توان چندین بار در روز می تواند کبودی و تورم را تا حد قابل توجهی کاهش دهد.
  • از قرار گرفتن در نور خورشید اجتناب کرده و از کلاه نقاب دار استفاده کنید. در صورت برداشتن گچ بینی و التیام زخم ها نیز استفاده از کرم ضد آفتاب برای پیشگیری از ورم توصیه می شود.
  • مسکن ها را طبق دستور پزشک و در زمان های مشخص شده مصرف کنید، زیرا درد شدید ممکن است باعث افزایش سطح فشار خون، افزایش تورم و حتی خونریزی بینی بعد از عمل شود.
  • عدم قرار دادن بینی در معرض هر نوع فشار و حتی استفاده نکردن از عینک طبی اجتناب کنید. هنگام تعویض لباس باید توجه داشته باشید تا به بینی خود آسیبی وارد نکنید.
  • بهتر است سر را تا حد امکان بالا نگه دارید تا تورم کاهش یابد. به هنگام خوابیدن چند بالش زیر سر قرار دهید تا از قرار گرفتن سر به سمت پایین و افزایش ورم جلوگیری شود.
  • کشیدن سیگار بعد از عمل بینی و حتی استنشاق دود سیگار می تواند خطر خونریزی و بروز تورم را افزایش دهد.
  • تمیز کردن بینی می تواند از انسداد و افزایش تورم بعد از جراحی بینی جلوگیری کنید.

برای کاهش ورم بینی چه بخوریم؟

داشتن تغذیه سالم قبل و بعد از عمل بینی می تواند از بروز عوارض جدی و همچنین، کاهش تورم جلوگیری کند. توصیه می شود بعد از عمل بینی به خوردن غذاهای سالم و پر فیبر مانند میوه ها و سبزیجات ادامه دهید. توصیه می شود بعد از عمل از آب آناناس و کرفس استفاده کنید، زیرا به کاهش ورم بینی و التیام زخم ها کمک می کند. همچنین از مصرف غذاهای شور اجتناب کنید، زیرا مصرف بیش از حد نمک، ورم را افزایش می دهد.

کلام آخر

تورم یکی از عوارض شایع بعد از عمل بینی است که به واسطه تغییرات در ساختار بینی ایجاد می شود. به طور کلی، ورم بینی تا دو هفته به شکل قابل توجهی مشخص است و پس از آن به مرور زمان بهبود خواهد یافت. مدت زمان این روم به شرایط بیمار، نوع جراحی و همچنین ضخامت پوست بستگی دارد. هر چه ضخات پوست بیشتر باشد، مدت زمان کاهش ورم بیشتر خواهد بود. خوشبختانه با رعایت مراقبت های بعد از جراحی بینی این تورم از بین خواهد رفت. در پایان توصیه می شود به منظور جلوگیری و کاهش ورم با بهترین جراح بینی در تهران مشورت نمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نوزده − دوازده =

مطالب مرتبط