همیشه ورزش کردن بعد از عمل های زیبایی مانند عمل بینی، یکی از دغدغه افراد است و ذهن بیمار را قبل یا بعد از عمل درگیر می کند. درک روند بهبودی و اینکه چه فعالیت هایی برای انجام آن در هفته های بعد از جراحی بی خطر هستند، بسیار ضروری است. به طور کلی، توصیه می شود که بیماران حداقل دو هفته قبل از انجام هر گونه فعالیت بدنی صبر کنند. اما در خصوص فعالیت های سنگین ورزشی مانند وزنه برداری یا بدنسازی این مدت ممکن است افزایش یابد. به منظور آشنایی بیشتر با بهترین زمان شروع وزنه برداری بعد از عمل بینی، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

شروع ورزش بعد از عمل بینی
پیش از بررسی زمان مناسب وزنه برداری بعد از عمل بینی، بهتر است با شروع هر نوع فعالیت ورزشی بعد از جراحی بینی آشنا شوید. به طورکلی، به نسبت تغییراتی که در طی عمل انجام می شود، بینی با عوارضی مانند تورم و کبودی بعد از عمل بینی همراه است. به همین علت توصیه می شود به مدت دو هفته از شروع هر نوع فعالیت ورزشی بعد از عمل بینی خودداری کنید.
البته انجام پیاده روی های سبک و کوتاه مدت در منزل بلامانع است و می تواند مفید باشد. معمولا دو تا سه روز بعد از عمل پیاده روی های سبک 15 دقیقه ای می تواند به تقویت گردش خون و جلوگیری از تشکیل لخته های خون کمک کند. اما انجام فعالیت های ورزشی که سبب افزایش فشار خون و ضربان قلب می شود، لذا باید بین 6 تا 8 هفته به تعویق بیفتد. همچنین، انجام ورزش هایی مانند شنا، ورزش های توپی (مانند فوتبال، والیبال) به مدت 3 ماه ممنوع است. همچنین، ورزش هایی مانند بوکس که احتمال آسیب به بینی وجود دارد، باید پس از 6 ماه با مشورت جراح انجام شود.
بهترین زمان وزنه برداری بعد از عمل بینی
بهتر است از وزنه برداری حداقل تا 6 هفته پس از جراحی بینی خودداری کنید. البته شایان ذکر است که پس از طی شدن این مدت، از سر گیری وزنه زدن و شروع فعالیت های ورزشی با مشورت جراح بینی انجام شود. به ورزشکاران حرفه ای که وزنه برداری انجام می دهند، توصیه می شود به مدت یک ماه از فعالیت های ورزشی شدید خودداری کرده و تنها به پیاده روی های سبک بپردازند.
از هفته ششم می توانند تنها 25 درصد از فعالیت های ورزشی گذشته خود را با وزنه های سبک آغاز کنند. از هفته هشتم 50 درصد، هفته نهم 75 درصد و از هفته دهم بعد از عمل بینی می توانند 100 درصد فعالیت خود را از سر بگیرند. با این حال توصیه می شود، قبل از تغییر فعالیت های ورزشی و افزایش وزنه های سنگین با پزشک خود مشورت کنند.

عوارض وزنه زدن زودهنگام بعد از عمل بینی
اگر تمرینات با وزنه با وجود تورم از سر گرفته شود، می تواند باعث فشار بیشتر بر روی ساختارهای ظریف صورت گردد. این فشار بر روی بینی منجر به عوارضی مانند کبودی، تورم بیشتر و ماندن جای زخم در طول ریکاوری می شود. به عنوان مثال اگر در دو هفته ابتدایی پس از عمل بینی، اقدام به بلند کردن وزنه های سنگین کنید، فشار وارده بر بینی همراه با افزایش ضربان قلب می تواند باعث خونریزی در بینی شود.
علاوه بر خونریزی، فشار بیش از حد ناشی از بلند کردن وزنه های سنگین می تواند بخیه های بینی را باز کرده و خطر عفونت و باقی ماندن زخم بینی را افزایش دهد. در نتیجه، یک تمرین متوسط و شدید در هفته های ابتدایی می تواند باعث افزایش فشار خون، ضربان قلب به همراه خطر خونریزی، کبودی و سایر عوارض در بینی عمل شده شود.
بدنسازی بعد از عمل بینی
از جمله پرسش های متعددی که از سوی مراجعه کنندگان مطرح می شود، این است که آیا بدنسازی بعد از عمل بینی خطرناک است؟ به طور کلی، ورزش بدنسازی شامل ورزش های کششی و قدرتی است که می تواند به بینی تازه عمل شده آسیب برساند. همان طور که اشاره شد، بلند کردن اجسام سنگین به مدت 4 تا 6 هفته عوارضی جدی به همراه دارد.
از طرفی ورزش بدنسازی شامل حرکاتی است که نیاز به کشش عضلات و خم شدن سر و بالاتنه است. لذا توصیه می شود از حرکاتی که باعث فشار یا خم شدن سر شما می شود، خودداری کرده و حداقل به مدت یک ماه از انجام این ورزش ها خودداری کنید. همچنین باید از بینی خود در برابر هر گونه آسیب پس از جراحی محافظت کنید. بافت های بینی در این مرحله بسیار شکننده هستند. هر نوع ضربه می تواند منجر به آسیب طولانی مدت شود. به منظور محافظت از بینی خود، بهتر است تمرین را حداقل تا شش هفته پس از جراحی (یا طبق توصیه جراح خود) به تعویق بیندازید.
کاهش عوارض ورزش بعد از عمل بینی
همان طور که اشاره شد، از هرگونه فعالیت شدیدی که باعث تورم یا آسیب بیشتر به رگ های خونی ظریف در بینی می شود، اجتناب کنید. مراقبت های بعد از جراحی بینی همیشه از اهمیت بالایی برخوردار بوده است. در اینجا به چند دستورالعمل کلی برای انجام ورزش و وزنه برداری بعد از جراحی بینی اشاره خواهیم کرد که می تواند عوارض ورزش یا وزنه زدن بعد از عمل بینی را کاهش دهد.
- 24 ساعت پس از عمل استراحت کامل کنید.
- در دو هفته اول، فعالیت های بدنی خود را محدود به پیاده روی های سبک کنید.
- به مدت 2 تا 4 هفته از انجام حرکات یوگا که نیاز به خم کردن یا وارونگی بدن دارد، اجتناب کنید.
- قبل از انجام هر نوع تمرین ورزشی باید به جراح و بدن خود گوش دهید.
- اگر احساس سبکی سر، درد ضربان دار اطراف بینی، افزایش تورم دارید، فورا فعالیت خود را متوقف کنید.
- در دو هفته اول از انجام هر گونه فعالیت سنگین و بلند کردن وزنه خودداری کنید.
- از فعالیت جنسی شدید در دو هفته اول پس از عمل بینی اجتناب کنید.
- استفاده از کمپرس یخ و مصرف داروهای بعد از عمل بینی می تواند به تسریع روند بهبودی بعد از عمل کمک کند.
توصیه پایانی
اگر شما یک ورزشکار حرفه ای یا وزنه بردار هستید بهتر است قبل از عمل بینی به بهترین جراح بینی در تهران مراجعه کرده و در خصوص عمل بینی مشورت کنید. بهتر است بدانید که بلند کردن اجسام سنگین و وزنه برداری بعد از عمل بینی می تواند در نتیجه و سیر بهبودی بعد از عمل بینی تاثیر منفی ایجاد کند. لذا باید بدانید که بازگشت به روال معمول ورزش خود را فقط باید پس از پایان شش هفته اولیه پس از جراحی در نظر گرفت. شایان ذکر است که شما به عنوان یک وزنه بردار یا بدنساز حرفه ای تنها در صورت تایید جراح خود می توانید فعالیت های سنگین گذشته را آغاز کنید.